De beste manieren om teken te verwijderen

Gratis verzending binnen Nederland voor alle producten in de webshop!

Teken zijn vervelende beestjes die zowel mens als dier kunnen irriteren. Teken kunnen ook gevaarlijk zijn, omdat zij ziektes overdragen. Zo wordt de ziekte van Lyme zo goed als uitsluitend overgebracht door teken. Gelukkig kan je het risico van een tekenbeet flink verminderen door de teek zo snel mogelijk uit de huid te halen.

Bij het verwijderen van een teek is het belangrijk dat de gehele teek wordt meegenomen, dus dat ook de kop met steeksnuit uit de huid wordt gehaald. Verder mag de teek niet verpletterd worden tijdens het verwijderen, omdat de vloeistoffen uit de teek dan in de huid gedrukt kunnen worden waardoor ziektes gemakkelijker overgedragen worden. De teek mag om dezelfde reden ook niet “aan het schrikken” gebracht worden met alcohol, zeep of hitte. De teek dient zo snel mogelijk verwijderd te worden zonder de teek te irriteren.

Dit kan met de hand, maar er zijn meerdere hulpmiddelen die nog veel beter werken om teken te verwijderen. Een teek met de nagels of vingers uit de huid trekken is nog best lastig, omdat de teek dan wordt geplet of de steeksnuit blijft zitten. Ook vinden veel mensen het vervelend om met hun blote vingers een teek vast te pakken. Kies daarom voor een van de onderstaande producten om teken te verwijderen. Ze zijn klein, gemakkelijk mee te nemen en helemaal niet duur.

Verwijder teken snel, pijnloos en veilig

Wij hebben een selectie van de beste tekenproducten samengesteld. Alles is zonder gebruik van gifstoffen. Bestel onze producten in de webwinkel. Alle producten om teken mee te verwijderen worden gratis verzonden binnen Nederland en de kosten voor verzending naar België zijn slechts €1,95. Klik op een afbeelding om meer te lezen over het product.

Ontsmet het wondje of desinfecteer de hulpmiddelen

Je kan het wondje van de tekenbeet het beste ontsmetten met minimaal 70% alcoholoplossing. Verkrijgbaar in handige doekjes per stuk verpakt. Ook de tekentang en de andere tekenproducten kan je hiermee ontsmetten.

Bekijk alles nogmaals in de webshop.

Onze bedrijfsgegevens

info@tegenteken.nl
tel: 0657559257 (bellen of appen)

KVK-nr: 82181004
Lees meer over ons.

Onze doelen

  • Informatie geven over teken en Lyme
  • Noodzaak van controle op tekenbeten benadrukken
  • Goede methodes om teken te verwijderen promoten

Webwinkel Keurmerk
De waardering van tegenteken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 463 reviews.