Teken in de kerstboom

Het is weer december en de kerstbomen komen weer in huis. Het is mogelijk dat teken mee het huis in komen via de kerstboom. Teken overwinteren namelijk in bomen, struiken en gras en verblijven daar tot het weer lente is en de temperatuur weer toeneemt. Ze zijn dan in rust en bewegen vrijwel niet. Als een teek per ongeluk mee naar binnen wordt genomen met de kerstboom, zal hij door de warme temperatuur in huis weer actief worden. Ze kunnen dan op zoek gaan naar een huisdier of mens om bloed bij te drinken.

Hoewel het echt voorkomt dat teken op deze manier iemand bijten, komt het maar heel zelden voor. Een teek overleeft niet lang in huis en kan in omgeving met lage (lucht)vochtigheid niet ver kruipen en niet lang overleven. Ik zou mij geen zorgen maken over teken die met de kerstboom mee naar binnen komen. Wees alleen alert als een van de gezinsleden een verdacht donker bultje of vlekje heeft, het zou een teek kunnen zijn.

Als je je zorgen maakt zou je de kerstboom kunnen uitschudden of eerst in een andere warme ruimte buitenshuis kunnen plaatsen. Dan worden de beestjes actief in deze ruimte en niet in de huiskamer.

Onze bedrijfsgegevens

info@tegenteken.nl
tel: 0657559257 (bellen of appen)

KVK-nr: 82181004
Lees meer over ons.

Onze doelen

  • Informatie geven over teken en Lyme
  • Noodzaak van controle op tekenbeten benadrukken
  • Goede methodes om teken te verwijderen promoten

Webwinkel Keurmerk
De waardering van tegenteken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 459 reviews.