Je huisdier beschermen tegen teken

Honden en katten kunnen veel last hebben van teken, vooral als de dieren lekker vrij kunnen rondlopen in hoog gras of in een bos.

Manieren zonder gif

Mensen gebruiken veel gifstoffen in het milieu. Tegen ongewenste beestjes, ongewenste plantjes, ongewenste schimmels en ongewenste bacteriën. Soms is dat erg nodig en zeer wenselijk, zoals bij het bestrijden van dodelijke ontstekingen met antibiotica, het bestrijden van schimmels die gifstoffen loslaten of bij potentieel dodelijke parasieten. Maar heel vaak wordt gif ook gebruikt om het leven nét iets gemakkelijker te maken, om het randje gras tussen de stoeptegels nét wat gemakkelijker te kunnen verwijderen, of om irritante beestjes te doden. Ik vind dat het allemaal wel wat minder kan met het gebruik van gif in de wereld. Daarom wil ik ook advies geven voor het voorkomen van teken op huisdier zonder naar gif te grijpen.

Het kan lastig zijn om je hond of kat te beschermen tegen teken als je geen gif wilt gebruiken. Het beste wat je kan doen is de hond of kat goed controleren op teken zodra deze terug komt van een wandeling in bos, duin of hoog gras. Kam de hond of kat met een fijn kammetje. Zo pak je alle loslopende teken zó uit de vacht. Nog voordat ze je huisdier gebeten hebben. Doodt de teken vervolgens zodat ze niemand anders meer kunnen bijten.

Chemische middelen tegen teken

Natuurlijk zijn er legio manieren bedacht om met chemische middelen teken te doden of bij huisdieren vandaan te houden. De volgende producten zijn op de markt:

  • Vlooienbandjes
  • Een middel door het eten doen
  • Een middel in de nek van de hond of kat druppelen
  • Injectie van het middel door de dierenarts

Sommige van de gifstoffen zijn verboden in Nederland. Die kan je dus wel uit Duitse webwinkels bestellen, maar kan je niet in Nederland kopen. Deze gifstoffen zijn in Nederland uit de schappen gehaald omdat de overheid heeft beoordeeld dat de negatieve effecten van het middel niet opwegen tegen de voordelen.

Als je huisdier toch een teek heeft

Als je huisdier toch gebeten is door een teek en de teek zit vast in de huid, verwijder hem dan zo snel mogelijk. Zorg ervoor dat je de teek op een goede manier verwijderd. Dit betekend dat je de teek niet irriteert en in zijn geheel uit de huid haalt.

Er zijn handige hulpmiddelen op de markt om teken bij huisdieren te verwijderen. Dit is ons aanbod:

Onze bedrijfsgegevens

info@tegenteken.nl
tel: 0657559257 (bellen of appen)

KVK-nr: 82181004
Lees meer over ons.

Onze doelen

  • Informatie geven over teken en Lyme
  • Noodzaak van controle op tekenbeten benadrukken
  • Goede methodes om teken te verwijderen promoten

Webwinkel Keurmerk
De waardering van tegenteken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 459 reviews.